Platforma Multimodală Galați – obiectiv unic la nivel național

Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați a implementat un proiect de peste 80 milioane de euro, prin care se va construi, până în anul 2023, o platformă portuară multimodală.

Proiectul vizează 3 etape:

  1. Modernizarea cheului existent, lucrări de dragare în bazinul situat în zona Port Bazinul Nou, umplerea parţială a bazinului portuar şi nivelarea profilului elevaţiei platformei.
  2. Realizarea lucrărilor de racordare a portului la reţeaua de transport feroviar şi rutier.
  3.  Realizarea unei platforme multimodale şi a zonei de acces la platformă.

În data de 23 septembrie s-a semnat de către Premierul Ludovic Orban și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode, cea de a doua etapa a proiectului.

Această etapă în valoare de aproximativ 12 milioane de euro presupune realizarea lucrărilor de racordare a portului gălățean la reţeaua de transport feroviar şi rutier.

Proiectul „Platforma Multimodală Galaţi – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua centrală Rhin – Dunăre – Alpi” are ca beneficiari principali Compania Natională Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi şi doi operatori portuari privaţi.

Cu ocazia acestui eveniment, Premierul Ludovic Orban a subliniat intenția de dezvoltare a orașelor Galați și Brăila prin asigurarea standardelor de navigabilitate pe Dunăre.

Galerie foto