Semnarea contractului de investiții pentru modernizarea portului Tulcea

10 iulie 2020 a reprezentat o dată importantă pentru CN APDM Galați. Cu prilejul vizitei ministrului Transporturilor Lucian Bode și a premierului Ludovic Orban în portul Isaccea, s-a semnat contractul de finanțare ce vizează modernizarea portului Tulcea.

Investițiile avute în vedere în valoare de 13,5 milioane de euro au ca obiectiv modernizarea portului industrial și a celui commercial în interesul valorificării potențialului de dezvoltare al transporturilor navale din întreaga regiune.

În cadrul aceluiași eveniment s-a evidențiat obiectivul proiectului – dezvoltarea portului Isaccea prin amenajarea punctului de trecere a frontierei pentru pasageri și marfă în regim bac între localitățile Isaccea (Romania) și Orlivka (Ucraina) pe terenul portuar aferent, facilitând creșterea volumului de mărfuri în porturile din România.

Realizarea unei legături între Isaccea și Orlokva este un mai vechi deziderat atât al părții române cât și al celei ucrainiene, dat fiind faptul că pe această rută s-ar deschide o cale de transport mai rapidă și mai efficientă ca timpi de operare între localitățile din Ucraina și localitățile din România, precum Tulcea, Galați, Constanța, Brăila.

În prezent, Dunărea face parte din cel mai important corridor de transport fluvial European (coridorul Dunăre-Rin), fiind un vector de dezvoltare pentru toate comunitățile dunărene.

Galerie foto